Cat Cottage

Beschuit met muisjes

Sleutelhangertjes

Amigurumi


Inktvisjes Haken

Inktvisjes haken en breien voor couveusekindjes

Zie ook Kleine-inktvisjes.eu

Voor dit project haken en breien wij inktvisjes voor couveusekindjes in Nederlandse en Belgische ziekenhuizen.In januari 2013 haakte een Deense vrouw een inktvisje voor een veel te vroeg geboren kindje.
Dit inktvisje werd bij het kindje in de couveuse gelegd en het bleek dat het kindje daar een stuk rustiger van werd en ook niet meer zo vaak aan de slangen en sonde trok.
Ook andere te vroeg geboren kindjes kregen zo’n inktvisje en wat bleek: de ademhaling en hartslag van de kindjes werden regelmatiger en het zuurstofgehalte in hun bloed werd hoger. Waarschijnlijk lijken de tentakels van de inktvisjes op de navelstreng die de kindjes vasthielden toen ze nog in de buik van hun moeders zaten.
Ook de andere kindjes bleken veel minder vaak hun slangen los te trekken.
In Denemarken was een mooi project ontstaan: inktvisjes haken voor kindjes die daar in de couveuse lagen.Al snel waaide dit project over naar Zweden.
Ook daar werd het ene ziekenhuis na het andere enthousiast over de effecten van de inktvisjes. En vele Zweedse vrouwen begonnen inktvisjes te haken. Het project ‘Små bläckfiskar’ oftewel ‘Kleine inktvisjes’ was geboren.
Wij zijn er trots op dat wij dit project met goedkeuring van en in overleg met de Scandinavische initiatiefnemers mogen voortzetten.Inmiddels zijn er ook veel Nederlandse en Belgische ziekenhuizen die inktvisjes willen ontvangen om bij de kindjes te leggen.Terug